Liesbeth & Brecht

Wij, Liesbeth Lietaer en Brecht Vandenberghe, wonen samen met onze 2 zoontjes Leon en Phil in hartje Haringe. De Komeere is gegroeid uit het idee om iets op te starten met aandacht voor streekeigen producten. Gezien wij vroege vogels zijn en een gezonde start van de dag belangrijk vinden, was het idee om ontbijten aan te bieden een logische stap. Ook het Westhoektoerisme en de vele vakantiehuizen in onze regio geven ons de 'goesting' om vakantiegangers ook smakelijk de streek te laten ontdekken.

Liesbeth heeft een hart voor zelfgemaakte lekkernijen en gezellige koffiemomenten. In de toekomst willen we De Komeere dan ook verder uitbouwen zodat ook ontbijt, taart en koffie bij ons thuis kan geproefd worden.

 

De Komeere in Haringe

Met De Komeere willen we niet enkel de nadruk leggen op streekeigen lekkers, maar evengoed op onze prachtige streekeigen taal. De 'Komeere' is een mooi West - Vlaams dialectwoord dat verwijst naar een welbespraakte dame die het graag over Jan en alleman heeft.

Wij wonen in het hartje van Haringe, in een beschermde vakwerkwoning uit 1634. Ook hier is de streekeigen link niet ver. Vakwerk, of in de volksmond 'plak en stak', is een typisch landelijke bouwwijze die ook de nodige aandacht verdient.

Lokale producenten

Wij werken met artisanale producten van lokale producenten.

vakwerkbouw
Ontdek onze gevarieerde ontbijtformules